Payroll Select, specialist in payroll-dienstverlening voor werkgevers en intermediairs, rapporteert over het boekjaar 2011 een omzetgroei van 17% ten opzichte van 2010. Daarmee is een omzet van ruim € 70 miljoen gerealiseerd. Als gevolg van een lagere bruto marge heeft deze hogere omzet zich echter niet evenredig vertaald in een hoger resultaat. Ondanks de inschatting dat de bruto marge onder druk zal blijven staan, verwacht Payroll Select door verhoging van de productiviteit in 2012 toch een aanmerkelijk beter resultaat te realiseren. "Wij streven er naar om ons verder te onderscheiden op basis van service en kwaliteit. Hierbij richten wij ons op een stabiele en kwalitatieve groei", aldus Algemeen Directeur Rick Simons. Voor 2012 verwacht Payroll Select een omzet van ruim 85 miljoen te realiseren.
dinsdag 24 januari 2012
maandag 16 januari 2012
White paper 'De ins en outs van payrolling'
Payrollen van medewerkers is een groeiend fenomeen binnen het Nederlandse bedrijfsleven. In 2009 waren er dagelijks maar liefst 144.000 medewerkers op payrollbasis aan het werk. Naar verwachting zal dit aantal uitgroeien tot ruim 218.000 medewerkers in 2015, waarmee de sector op dat moment één van de grootste werkgevers zal zijn!
Van de term payrollen hebben de meeste werkgevers dan ook wel gehoord, maar wat payrollen precies betekent is minder bekend. In het buitenland is payrollen vaak de dienstverlening waarbij de payroll-organisatie de verloning van medewerkers verzorgt. In Nederland is de verloning ook een onderdeel van de dienstverlening, maar ten opzichte van payrolling in het buitenland is er één groot verschil: de payroll-onderneming neemt ook het juridisch werkgeverschap voor zijn rekening.
Wat de verwachting voor de komende jaren is, en wat de verdere ins en outs van payrolling zijn, leest u in onze whitepaper!
Aanvragen
vrijdag 13 januari 2012
Selectiecriteria payroll-organisatie: service, prijs, kwaliteit en zekerheid!
Er is een groot aantal kwalitatieve aanbieders van de payroll dienstverlening actief. Maar door de groter wordende vraag zijn er de laatste jaren ook tal van minder kwalitatieve bureaus tot de markt toegetreden. Hoe weet je als werkgever nou zeker dat je te maken hebt met een betrouwbare, kwalitatieve partner?
Service
Eén van de belangrijkste aspecten van de dienstverlening is de service die de organisatie u biedt. Het gaat ten slotte om de ontzorging van u en uw medewerkers. Kunnen u en uw medewerkers eenvoudig bij de payroll-organisatie terecht met vragen? En worden deze vragen ook naar tevredenheid beantwoord? En is men bereid met u mee te denken en geeft de organisatie u vervolgens ook het juiste advies? Ondanks dat een groot deel van de dienstverlening te automatiseren is, is er altijd sprake van het menselijke aspect. Een kwalitatieve payrollpartner snapt dat en is daar op ingericht!
Prijs
Als u diverse offertes van payroll-organisaties naast elkaar legt, zult u merken dat er veel verschil kan zitten in de prijs die u wordt voorgerekend. Waar de één een omrekenfactor van 1.52 hanteert, hanteert de ander de factor 1.69. Ook rekent de ene organisatie op de omrekenfactor nog een opslag, terwijl de ander dat niet doet.
Wij adviseren u om niet blindelings te kiezen voor de laagste prijs. Want in dat geval kunt u best weleens van een koude kermis thuiskomen en bent niet alleen u maar zijn ook uw medewerkers hier de dupe van.
Wat een redelijke prijs is hangt van diverse factoren af. Welke kwaliteitsgaranties kan de organisatie overleggen, zijn de diensten in meer of mindere mate geautomatiseerd en welke service en ondersteuning kunt u verwachten van de organisatie?
Kwaliteit
· ISO 9001
· NEN 4400-1
· ABU, NBBU lidmaatschap
· VPO keurmerk
Een gerenommeerd en gespecialiseerd payrollbedrijf voldoet ten minste aan de ISO 9001 en NEN 4400-1 normering én is daarbij tevens aangesloten bij een brancheorganisatie zoals de ABU of de NBBU. Ook kunnen de meeste gespecialiseerde payroll-organisaties u het keurmerk van de VPO overleggen en de VPO arbeidsvoorwaardenregeling hanteren!
Zekerheid
· WKA verklaring
· G-rekening
Als u gebruik maakt van een payroll dienst, dan verzorgt de payroll-onderneming voor u de betaling van loonbelasting en de afdracht van sociale verzekeringspremies. Uiteraard beschikt een betrouwbare organisatie over een WKA verklaring van de belastingdienst om dit te bewijzen.
Diverse payrollondernemingen werken met een zogenaamde G-Rekening voor afdrachten van loonbelasting en sociale verzekeringspremies. Deze geblokkeerde rekening geeft u als opdrachtgever de zekerheid dat u bent gevrijwaard van uw aansprakelijkheid voor betaling van loonbelasting en sociale premies.
dinsdag 10 januari 2012
Payroll Select op Youtube
Payroll Select beschikt over een uitgebreid pakket diensten waarmee we zowel reguliere opdrachtgevers, als intermediairs en zelfstandig professionals zowel administratieve werkzaamheden als financiële risico’s uit handen nemen.
Wat wij precies voor u kunnen betekenen kunt u lezen op onze website. Ondanks dat wij onze teksten zo kort en bondig als mogelijk hebben geschreven, kunnen wij ons goed voorstellen dat u in uw zoektocht naar de juiste payroll-organisatie snel en efficiënt te werk wilt gaan.
Daarom hebben wij van al onze diensten korte videobrochures gemaakt en deze op ons onlangs vernieuwde Youtube kanaal geplaatst. U vindt ons Youtube kanaal onder de volgende link:
http://www.youtube.com/user/PayrollSelect
Wilt u op de hoogte blijven onze ontwikkelingen? Dan kunt u zich op ons Youtube kanaal abonneren. U kunt ons natuurlijk ook gewoon volgen op Twitter!
Wat wij precies voor u kunnen betekenen kunt u lezen op onze website. Ondanks dat wij onze teksten zo kort en bondig als mogelijk hebben geschreven, kunnen wij ons goed voorstellen dat u in uw zoektocht naar de juiste payroll-organisatie snel en efficiënt te werk wilt gaan.
Daarom hebben wij van al onze diensten korte videobrochures gemaakt en deze op ons onlangs vernieuwde Youtube kanaal geplaatst. U vindt ons Youtube kanaal onder de volgende link:
http://www.youtube.com/user/PayrollSelect
Wilt u op de hoogte blijven onze ontwikkelingen? Dan kunt u zich op ons Youtube kanaal abonneren. U kunt ons natuurlijk ook gewoon volgen op Twitter!
donderdag 5 januari 2012
VPO in ontwikkeling – interview met voorzitter Jeu Claes
Een kwart van de leden van de VPO heeft het lidmaatschap opgezegd. Enkele van de vertrokken leden hebben individueel payroll-cao’s afgesloten. Het FD publiceerde er deze week een artikel over onder de titel “Branchevereniging worstelt met uittocht van payrollbedrijven”. Daarbij werden ook vertrokken leden geïnterviewd. Tijd voor het commentaar van voorzitter Jeu Claes.

Hoe verklaart u de leegloop uit de VPO?
En wat is uw reactie op het artikel in het FD?“
Tja, om te beginnen vind ik de verwoording in het FD nogal tendentieus. De quotes van de geïnterviewden zijn niet genuanceerd weergegeven, zo weet ik uit mijn contacten met betrokkenen. Wij ‘worstelen’ niet met het vertrek van deze leden uit onze branchevereniging. Wij hadden dit voorzien.
De VPO maakt een kwaliteitsslag. We hebben een keurmerk ingevoerd. De eisen die wij aan onze leden stellen worden hoger. Dan is het onvermijdelijk dat een deel van de leden op een bepaald moment niet meer aan die eisen kan voldoen, terwijl een ander deel juist niet meer aan de gestelde eisen wil voldoen. Leden die recent afscheid hebben genomen, behoren bij de ene of de andere categorie. Sommige daarvan hebben het einde van de VPO-cao aangegrepen om eigen collectieve arbeidsvoorwaarden af te kunnen sluiten. Zij zien arbeidsvoorwaarden als een concurrerend marketinginstrument. Het feit dat zij een eigen cao afsluiten is op zich geen belemmering om lid te blijven van de VPO. Als ze desondanks besluiten om te vertrekken, betreuren wij dat uiteraard. Sommige leden wilden ook liever niet weggaan. Ik zie het als een gevolg van de dynamiek op de arbeidsmarkt. Het is niet anders, helaas. Maar het komt het imago van de payrollbranche niet ten goede. Ik vind dat wij de gelederen moeten sluiten, dat hebben we nu nodig.”
Waarom is er eenheid nodig?
"Wat ons parten speelt is dat de vakbonden ten strijde trekken tegen alles wat ‘flex’ is. Onze cao was daar slachtoffer van. De opzegging van onze cao door de bonden past in de trend om alles wat met payroll te maken heeft in een negatief daglicht te stellen. Juist nu is het van belang dat we als payrollbedrijven samenwerken en een sterke lobby neerzetten. We moeten met één mond spreken om de negatieve trend te doorbreken. Veel grote en kleinere payrollorganisaties zien dit in. Zij blijven dan ook lid.”
Welke toegevoegde waarde biedt de VPO?
“We hebben al veel bereikt in ons vijfjarig bestaan. Het VPO-lidmaatschap wordt steeds vaker vereist in tenders en offertes door opdrachtgevers voor zij met een payrollbedrijf zaken doen. We zien dat toenemen bij de overheid maar ook bij andere grote werkgevers. Dat juichen we toe. Ons VPO-keurmerk zetten we ook in als kwaliteitsinstrument. Organisaties die het VPO-keurmerk voeren, onderwerpen zich regelmatig aan externe controles op afgesproken arbeidsvoorwaarden, financiële betrouwbaarheid en kwaliteit van dienstverlening. Wij vinden ook dat VPO-leden zorgplicht hebben en hun werknemers moeten herplaatsen, als ze bij hun eerdere opdrachtgever niet meer aan de slag kunnen.”
Waarom is het de VPO desondanks niet gelukt om het contact met de vakbonden vast te houden?
“We hebben nog altijd contact, er zijn regelmatig besprekingen. Wij willen een breed draagvlak voor onze arbeidsvoorwaarden en kiezen er daarom voor om met de grote vakbonden FNV en CNV zaken te blijven doen. Ik hoop dat de bonden mede door het recente rumoer inzien dat de opzegging van onze cao niet leidt tot verbetering van de situatie. Wanneer de bonden echter bereid zijn de onderhandelingen te hervatten weet ik niet. Onze deur staat elke dag open.”
Op welke punten verschillen de nieuwe payrollcao’s van de VPO-cao?
“Mijns inziens zijn de nieuwe cao’s een verslechtering. Een voorbeeld is de langere termijn van de totale flexduur. Als VPO zijn wij van mening dat de flexduur van de arbeidscontracten niet te lang mag worden. Wij willen een breed draagvlak, waarbij er geen verschil is tussen ‘eigen’ en gepayrollde werknemers of dit minimaal blijft.“
VPO-leden vallen nu – door het einde van de VPO-cao – weer onder de ABU-cao.
Hoe wordt dat opgelost?
“Ja, de ABU-cao is te beperkt om als payroll-cao te fungeren. De arbeidsvoorwaarden die wij nu hanteren, waar ook ons keurmerk aan is gekoppeld, passen bij de voorwaarden voor goed werkgeverschap die wij nastreven, in aansluiting op de voormalige VPO-cao. Ze zijn beduidend beter dan de ABU-cao. Wij bevelen ze aan als voorlopige vervanging van de VPO-cao.”
Jurriën Koops verklaart in het FD dat er sprake is van een kwart verlies in ledental, maar niet van een kwart van de omzet. Hoeveel omzet is er verloren gegaan?
“Het is zoals hij zegt: de omzet van de uittreders is lager dan een kwart van de totale omzet. Het verlies valt in dat opzicht mee.”
Behoudt de VPO haar bestaansrecht? Hoe ziet de toekomst eruit?
“Ik ben van mening dat verstandige opdrachtgevers kiezen voor professionele VPO-leden die regelmatig worden gecontroleerd op kwaliteit. In dat kader zien wij het nog altijd als onze missie dat binnen 3 jaar 75% van de omzet van alle payrollbedrijven wordt behaald door organisaties die zijn aangesloten bij de VPO. Door het vertrek van leden kunnen we die doelstelling in een later stadium realiseren dan gepland was. We blijven echter openstaan voor nieuwe leden. Wij hebben eerst en vooral nog heel veel lobbywerk te doen om payroll als een volwaardige bedrijfstak neer te zetten. We moeten met één stem spreken richting de media en de politiek. Met onze activiteiten, waaronder de VPO-marktmonitor, zijn wij tot slot een belangrijke trendzetter op de arbeidsmarkt waar ook niet-leden van profiteren.”
Bron: flexservice.nl

Hoe verklaart u de leegloop uit de VPO?
En wat is uw reactie op het artikel in het FD?“
Tja, om te beginnen vind ik de verwoording in het FD nogal tendentieus. De quotes van de geïnterviewden zijn niet genuanceerd weergegeven, zo weet ik uit mijn contacten met betrokkenen. Wij ‘worstelen’ niet met het vertrek van deze leden uit onze branchevereniging. Wij hadden dit voorzien.
De VPO maakt een kwaliteitsslag. We hebben een keurmerk ingevoerd. De eisen die wij aan onze leden stellen worden hoger. Dan is het onvermijdelijk dat een deel van de leden op een bepaald moment niet meer aan die eisen kan voldoen, terwijl een ander deel juist niet meer aan de gestelde eisen wil voldoen. Leden die recent afscheid hebben genomen, behoren bij de ene of de andere categorie. Sommige daarvan hebben het einde van de VPO-cao aangegrepen om eigen collectieve arbeidsvoorwaarden af te kunnen sluiten. Zij zien arbeidsvoorwaarden als een concurrerend marketinginstrument. Het feit dat zij een eigen cao afsluiten is op zich geen belemmering om lid te blijven van de VPO. Als ze desondanks besluiten om te vertrekken, betreuren wij dat uiteraard. Sommige leden wilden ook liever niet weggaan. Ik zie het als een gevolg van de dynamiek op de arbeidsmarkt. Het is niet anders, helaas. Maar het komt het imago van de payrollbranche niet ten goede. Ik vind dat wij de gelederen moeten sluiten, dat hebben we nu nodig.”
Waarom is er eenheid nodig?
"Wat ons parten speelt is dat de vakbonden ten strijde trekken tegen alles wat ‘flex’ is. Onze cao was daar slachtoffer van. De opzegging van onze cao door de bonden past in de trend om alles wat met payroll te maken heeft in een negatief daglicht te stellen. Juist nu is het van belang dat we als payrollbedrijven samenwerken en een sterke lobby neerzetten. We moeten met één mond spreken om de negatieve trend te doorbreken. Veel grote en kleinere payrollorganisaties zien dit in. Zij blijven dan ook lid.”
Welke toegevoegde waarde biedt de VPO?
“We hebben al veel bereikt in ons vijfjarig bestaan. Het VPO-lidmaatschap wordt steeds vaker vereist in tenders en offertes door opdrachtgevers voor zij met een payrollbedrijf zaken doen. We zien dat toenemen bij de overheid maar ook bij andere grote werkgevers. Dat juichen we toe. Ons VPO-keurmerk zetten we ook in als kwaliteitsinstrument. Organisaties die het VPO-keurmerk voeren, onderwerpen zich regelmatig aan externe controles op afgesproken arbeidsvoorwaarden, financiële betrouwbaarheid en kwaliteit van dienstverlening. Wij vinden ook dat VPO-leden zorgplicht hebben en hun werknemers moeten herplaatsen, als ze bij hun eerdere opdrachtgever niet meer aan de slag kunnen.”
Waarom is het de VPO desondanks niet gelukt om het contact met de vakbonden vast te houden?
“We hebben nog altijd contact, er zijn regelmatig besprekingen. Wij willen een breed draagvlak voor onze arbeidsvoorwaarden en kiezen er daarom voor om met de grote vakbonden FNV en CNV zaken te blijven doen. Ik hoop dat de bonden mede door het recente rumoer inzien dat de opzegging van onze cao niet leidt tot verbetering van de situatie. Wanneer de bonden echter bereid zijn de onderhandelingen te hervatten weet ik niet. Onze deur staat elke dag open.”
Op welke punten verschillen de nieuwe payrollcao’s van de VPO-cao?
“Mijns inziens zijn de nieuwe cao’s een verslechtering. Een voorbeeld is de langere termijn van de totale flexduur. Als VPO zijn wij van mening dat de flexduur van de arbeidscontracten niet te lang mag worden. Wij willen een breed draagvlak, waarbij er geen verschil is tussen ‘eigen’ en gepayrollde werknemers of dit minimaal blijft.“
VPO-leden vallen nu – door het einde van de VPO-cao – weer onder de ABU-cao.
Hoe wordt dat opgelost?
“Ja, de ABU-cao is te beperkt om als payroll-cao te fungeren. De arbeidsvoorwaarden die wij nu hanteren, waar ook ons keurmerk aan is gekoppeld, passen bij de voorwaarden voor goed werkgeverschap die wij nastreven, in aansluiting op de voormalige VPO-cao. Ze zijn beduidend beter dan de ABU-cao. Wij bevelen ze aan als voorlopige vervanging van de VPO-cao.”
Jurriën Koops verklaart in het FD dat er sprake is van een kwart verlies in ledental, maar niet van een kwart van de omzet. Hoeveel omzet is er verloren gegaan?
“Het is zoals hij zegt: de omzet van de uittreders is lager dan een kwart van de totale omzet. Het verlies valt in dat opzicht mee.”
Behoudt de VPO haar bestaansrecht? Hoe ziet de toekomst eruit?
“Ik ben van mening dat verstandige opdrachtgevers kiezen voor professionele VPO-leden die regelmatig worden gecontroleerd op kwaliteit. In dat kader zien wij het nog altijd als onze missie dat binnen 3 jaar 75% van de omzet van alle payrollbedrijven wordt behaald door organisaties die zijn aangesloten bij de VPO. Door het vertrek van leden kunnen we die doelstelling in een later stadium realiseren dan gepland was. We blijven echter openstaan voor nieuwe leden. Wij hebben eerst en vooral nog heel veel lobbywerk te doen om payroll als een volwaardige bedrijfstak neer te zetten. We moeten met één stem spreken richting de media en de politiek. Met onze activiteiten, waaronder de VPO-marktmonitor, zijn wij tot slot een belangrijke trendzetter op de arbeidsmarkt waar ook niet-leden van profiteren.”
Bron: flexservice.nl
Abonneren op:
Posts (Atom)